Occasion kopen bij garage

  • Controleer of de tellerstand logisch is
  • Controleer de waarde van elke auto
  • Weet wat een auto echt waard is!
  • Voorkom dat je slachtoffer wordt van tellerfraude...
  • Doe de check voor slechts € 5,95!

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Wie een occasion wil kopen, kan dit doen bij de dealer, de garage, een handelaar of een particulier. Ben je van plan om een occasion te gaan kopen, maar weet je niet waar je dit het beste kunt doen? Wij helpen je graag jouw beslissing wat gemakkelijker te maken door je in dit artikel meer informatie te geven over occasion kopen bij garage. Zo lees je op deze pagina wat het kopen van een occasion bij de garage inhoudt, wat de voordelen zijn van occasion kopen bij garage en wat de nadelen zijn van occasion kopen bij de garage, zodat je gemakkelijker kunt bepalen of occasion kopen bij garage iets voor jou is. Als je kiest voor occasion kopen bij garage dan kun je kiezen uit een gewoon garagebedrijf of een garagebedrijf wat aangesloten is bij de BOVAG. Ga je naar een garage die aangesloten is bij Bovag om hun aanbod occasions te bekijken dan kun je een auto met garantie kopen onder de BOVAG voorwaarden. De meeste garages die aangesloten zijn bij Bovag hebben wel enkele occasions in het aanbod, maar het verschilt per Bovag garages uit hoeveel occasions je precies kunt kiezen bij auto kopen. Wil je uit een groot aanbod occasions kiezen bij auto kopen, dan kun je het beste naar een grote Bovag garage gaan. Kleinere Bovag garages hebben namelijk ook occasions, maar dit zijn er vaak veel minder dan je kunt vinden bij een grote Bovag garage. Vaak zitten autobedrijven op industrieterreinen bij elkaar. Je bent dus niet aangewezen op een autozaak maar kunt eenvoudig bij een paar garages gaan kijken. Tevens is het handig om vooraf online het aanbod aan tweedehands auto's te vergelijken en een beeld te krijgen van het type auto wat je zoekt en wat zo'n auto ongeveer waard is. Autowaarde bepalen kan op onze homepage, het is handig onze website als favoriet op te slaan en voor je een auto koopt even een waarde indicatie op te vragen. Je weet dan precies of de occasion het waard is of niet. Koop je je auto bij een BOVAG garage dan heeft het autobedrijf transparantie voorwaarden. Deze kun je hier vinden en zijn bij alle BOVAG autobedrijven gelijk. Je kunt ook een andere vorm van garantie afsluiten, zo kun je zelf een autogarantie verzekering aan gaan of een overeenkomst voor garantie met de verkoper zelf afsluiten. Ben je heel zeker van je zaak dat een auto goed is en denk je dat garantie niet nodig is of weegt voor je gevoel de korting zonder garantie niet op tegen de kosten ervan dan kun je ook een deal zonder garantie maken.  

 

De voordelen van occasion kopen bij garage

Als je ervoor kiest om jouw occasion bij de garage te kopen, heeft dit verschillende voordelen. Ten eerste hebben de mensen die bij garages werken veel verstand van auto’s, zodat je een goed advies kunt krijgen bij het kopen van een occasion. Zeker als je weinig verstand hebt van auto’s en het prettig vindt om geadviseerd te worden bij auto kopen, is dit een groot pluspunt. Daarnaast hebben de medewerkers van een Bovag garage een reputatie om hoog te houden. Dit betekent dat de medewerkers niet zomaar iedere auto aan je aan mogen smeren, maar je altijd een goede auto moeten verkopen. De naam van Bovag mag namelijk niet geschaad worden, dus je vindt bij Bovag garages alleen occasions van goede kwaliteit met een hoge occasion waarde. Niet alleen BOVAG garages hebben te maken met kwaliteit leveren, ook andere garages zijn erbij gebaat jou als klant te houden voor onderhoud. Autobedrijven kunnen immers niet leven van alleen autohandel, wat ze tevens zou doen classificeren als autohandelaar. Natuurlijk moet je wel op je hoede blijven want een garagehouder weet ook niet altijd wat hij inkoopt en kan ook een auto verkopen voor minder zonder garantie. Is er dan iets mis dan zit jij met de gebakken peren. Het laatste voordeel van het inschakelen van een BOVAG garage voor het kopen van een occasion, is dat je Bovag kunt inschakelen als er sprake is van een geschil tussen jou en de garage. Kom je er niet uit met de garage bij het kopen van een occasion, bijvoorbeeld omdat de prijs niet klopt of omdat er iets ontbreekt aan de occasion, dan kun je kosteloos Bovag inschakelen om het geschil op te lossen. Kortom: je staat er niet alleen voor, maar je kunt altijd terugvallen op Bovag als je kiest voor occasion kopen bij garage.  

 

auto kopen

 

Het nadeel van occasion kopen bij garage

Helaas heeft occasion kopen bij garage ook een nadeel. Zo ben je vaak duurder uit als je een occasion koopt bij een Bovag garage dan wanneer je een occasion koopt bij de handelaar of particulier, omdat garages hogere marges rekenen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn bij het kopen van een occasion, dan kan het kopen van een occasion bij de handelaar dus interessanter zijn. Maar let wel op, want als je een occasion koopt bij de handelaar profiteer je niet van de voordelen waar je van profiteert als je een occasion bij de garage koopt. Overigens is het kopen van een occasion bij de garage wel goedkoper dan het kopen van een occasion bij de dealer, omdat de dealer nog hogere marges rekent dan de garage. Het kopen van een occasion bij de garage is dus niet de duurste optie, maar ook niet de voordeligste en hier dien je zeker rekening mee te houden bij auto kopen.  

 

Auto kopen bij garage? Autowaarde bepalen een must!

Een auto kopen bij een bedrijf betekent dat die persoon zijn of haar 'brood' ermee verdiend en dus marge heeft. Marge betekent ruimte voor onderhandeling. Voor onderhandeling heb je kennis van waarde nodig. Autowaarde bepalen geeft je inzicht in diverse autowaardes die jou kunnen helpen bij de prijsonderhandeling. Je kunt zien wat de inruilwaarde van jouw oude auto is en wat de huidige waarde van de auto waar jij interesse in hebt is. Zie ook de nieuwwaarde en weet hoeveel een auto heeft afgeschreven. De handelswaarde is een indicatieve prijs die het garagebedrijf ervoor heeft betaald en die jij er in de de handel voor zou kunnen krijgen.  

 

bepalen autowaarde RDW

 

Afdingen bij een garagebedrijf?

Afdingen kan altijd, betaal je de vraagprijs dan betaal je altijd teveel. Je kunt allereerst onderhandelen over de prijs. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om garantie te laten vervallen of geen afleverbeurt af te nemen. De afleverbeurt is overigens iets waarmee garagebedrijven marge maken. De afleverbeurt is niets meer dan een kleine onderhoudsbeurt alleen betaal je er wel drie keer zoveel voor. Kies er dus voor om de auto met nieuwe olie en oliefilter te laten afleveren en je hebt alweer een paar honderd euro in je zak.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy