Autodealer of particulier: de beste optie om gebruikte auto's te kopen?Voertuiggeschiedenisrapport voor tweedehands auto’s

Als u heeft besloten om een tweedehands voertuig te kopen, dient u te voorkomen dat u er een koopt die een kapotte kilometerteller, schade of geschiedenis met ongelukken heeft. Maar vrees niet, het is mogelijk om een snelle autocheck uit te voeren op onze website! Deze kenteken check geeft u toegang tot een RDW en Nationaal Autopas rapport dat al uw vragen over de autogeschiedenis, werkelijke kilometerstand en auto dagwaarde beantwoordt.

Waarom kiezen voor RDW Autowaarde?

Als u een goede koop wilt met betrekking tot een tweedehandswagen, voert u het kenteken van het voertuig in en krijgt u een grondige analyse van het verleden van de auto via een betrouwbaar overzicht van de voertuiggeschiedenis. Onze uitgebreide rapporten zijn economisch, terwijl andere vergelijkbare websites € 24,95 vragen voor dezelfde informatie.
Bij RDW Autowaarde voeren we een gedetailleerde controle uit van de geschiedenis van elke auto, waaronder:
  • Gedetailleerde autowaarde
  • Kilometerstand
  • APK en reparatiegeschiedenis
  • Schadegeschiedenis
  • Eigendomsgeschiedenis
  • RDW-keuringen

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail
Bij het kopen van een auto moet u veel beslissingen maken. Een van de meest prominente en primaire vragen in het hoofd van de koper is hoe hij de auto moet kopen: bij een autodealer of rechtstreeks bij de particuliere eigenaar van het voertuig. Beide opties hebben verschillende uitkomsten met meestal een verschil in prijs, voertuigopties en procedures. Toch moet men altijd openstaan voor alle beschikbare keuzes, zodat de verkoper uiteindelijk een gelukkige eigenaar van de auto wordt.
Om er zeker van te zijn dat u de beste optie kies, hebben we hier de voor- en nadelen van de aankoop van een auto van zowel een autogarage als particulier uitgelicht. Scroll naar beneden om meer te lezen:
 

Particulier bezit:

Particulier eigendom verwijst naar het feit dat iemand iets bezit zonder enige andere openbare instantie of overheid. Als de verkoper van de auto de auto rechtstreeks aan de koper wil verkopen, zijn er enkele voor- en nadelen aan verbonden.
 

Voordelen:

 
Meer onderhandelingsruimte: een van de grootste voordelen van het kopen van particulieren is dat u persoonlijke banden met de verkoper kunt opbouwen en daardoor op zoek kunt gaan naar onderhandelmogelijkheden. Als u met dealers wilt onderhandelen, zullen zij u niet veel kunnen bieden omdat de bedrijfsregels in de weg kunnen staan. De andere belangrijke reden is dat een dealer een auto verkoopt om winst te maken, terwijl een particuliere verkoper misschien niet hetzelfde doel heeft. Meestal proberen privéverkopers hun oude voertuig te verkopen zodat ze een nieuwe kunnen kopen, wat betekent dat ze meer bereid zijn om te onderhandelen om een ​​snelle verkoop te garanderen.
 
Minder druk: in de omgang met particuliere verkopers is de druk om alle procedures op tijd af te ronden en de druk om de verkoop af te sluiten kleiner in vergelijking met dealers. Ook zijn de meeste particulieren niet zo opdringerig om de auto te verkopen als officiële verkopers kunnen zijn.
 
Eenvoudige transacties: als u bereid bent om vooraf te betalen, dan is een particuliere verkoper de beste optie om een ​​tweedehands auto te kopen. De meeste moderne dealers bemoeilijken het hele autokoopproces met extra procedures en garanties op onderdelen, onderhoudshulpmiddelen/-diensten en andere aantrekkelijke aanbiedingen waarvoor sommige kopers niet willen kiezen.
 
Persoonlijk contact: een auto kopen bij een directe verkoper zal ook verschillende andere voordelen toevoegen aan uw bestaande deal. De auto heeft mogelijk lederen stoelhoezen, stereo-installatie, wijzigingen aan de auto, enz. Deze zal een particuliere verkoper doorgaans opnemen in de vraagprijs van de auto en niet later bij de vraagprijs optellen. Dit is dus een win-winsituatie voor u.
 
Meer kijk op de autohistorie: dealers zouden u zeker de basisvoertuiginformatie verschaffen wanneer u een auto aanschaft, maar zij zullen niet zoveel kennis hebben over de auto als de eigenaar heeft. Het is een feit dat dealers duizenden auto's per jaar zien, terwijl een particuliere verkoper letterlijk alles van zijn/haar voertuig weet. Dit betekent dat als u van plan bent uw auto direct bij de eigenaar te kopen, u zich veel meer bewust zal zijn van het comfort en de ongemakken van het voertuig. Houd er echter rekening mee dat niet alle particuliere eigenaren zo open zijn over zaken waarover een dealer wel open moet zijn. U weet tenminste waar u de dealer kunt vinden als er iets mis is.
 

Nadelen:

 
Lage vertrouwensfactor: volgens de meeste mensen lijkt een privéverkoop iets dat "onder de tafel" gebeurt. Bij zo'n idee worden ze vaak geconfronteerd met vertrouwenskwesties met de verkoper. Ook zal de aanschaf van een auto bij een particuliere verkoper voor sommige verkopers een beetje riskant zijn, omdat particuliere eigenaren niet geïnteresseerd zijn in deze autoverkopende onderneming. Een dealer daarentegen is een professioneel bedrijf waar mensen zich veiliger (kunnen) voelen in termen van geld en informatie.
 
Geen financieringsmogelijkheden: elke koper weet dat hij geen financiering van een particuliere verkoper kan verwachten. Dit is een specialiteit die alleen officiële autoverkopers bieden. Sommige privéverkopers kunnen u mogelijk helpen met externe geldschieters die u kunnen financieren als u het grootste deel van de betaling vooraf betaalt. Ook zijn er geen opties voor inruilwaarde beschikbaar, omdat particuliere verkopers meestal in contanten geïnteresseerd zijn en niet in uw voertuig.
 
Geen nazorg: als het gaat om particuliere verkopers, kan men nooit hopen op nazorg voor het voertuig. Omdat de auto privé is, is het enige doel van de eigenaar om het in te ruilen voor contant geld. Na de deal is hij/zij niet verantwoordelijk voor enige hulp bij onderhoud. Bij dealers kunt u
een bepaalde mate van hulp verwachten omdat ze de reputatie van hun bedrijf moeten behouden/opbouwen.
 
Beperkte opties: een van de grootste nadelen van het kiezen voor een particuliere verkoper is dat u een stuk minder keuze heeft bij het uitzoeken van een ​​gebruikte auto. Als u zeker bent van het automodel die u wilt kopen, dan is het kopen van de auto van een particulier geen slecht idee. Maar als u niet zeker bent over de auto die u wilt kopen en u voldoende keuze wilt hebben, dan is particuliere verkoop het laatste waar u naar moet kijken.
 
Het papierwerk: een andere fout bij het kopen van privé-verkopers is dat u allebei zelf al het papierwerk zult moeten doen. Het papierwerk is misschien niet heel uitgebreid, maar het heeft nog steeds betrekking op onderwerpen als de factuur, de overdracht van de voertuigregistratie en de behandeling van alle gerelateerde belastingen en heffingen.
 

Dealers:

Een andere optie om een ​​auto te kopen, is te kiezen voor de moderne aanpak: de bekende autodealers. De meeste mensen die op zoek zijn naar een ​​nieuwe of gebruikte auto, komen terecht bij autodealers. Waarom? Laten we ook de voor- en nadelen van deze aanpak eens bekijken.

 

Voordelen:

 
De dealer neemt al het papierwerk voor zijn rekening: een van de voordelen van het werken met een autodealer is dat ze u tevreden zullen stellen om de reputatie van hun bedrijf hoog te houden. Hierdoor zullen zij zorgen voor al het papierwerk met betrekking tot de overdracht van het voertuig. U hoeft niets te doen.
 
Financieringsmogelijkheden: met dealers komen er ook veel gemakkelijke financieringsopties kijken. Aangezien de autobedrijven winst maken met deze activiteiten, zullen ze niet aarzelen om u een paar goede aanbiedingen te geven om uw autoaankoop te vergemakkelijken.
 
Garantie: sommige autodealers geven ook garanties op gebruikte auto's. De garantie op een tweedehands auto is doorgaans een maand of zes. Wat is er beter dan een gebruikte auto bezitten met aantrekkelijke financieringsmogelijkheden, en dat de auto ook nog eens garantie heeft?
 
Minder zoeken: als u op zoek bent naar particuliere verkopers, kan de aanpak veel zoekwerk kosten op een perfecte auto te vinden. U bezoekt veel meer particuliere verkopers dan dealers van tweedehands auto's. Ook moet u voor elke tweedehands auto wat onderzoek doen.
 
Juridische bescherming: de meeste auto's die bij autobedrijven zijn geregistreerd, hebben wettelijke bescherming omdat ze goed geïnspecteerd zijn en duidelijke geschiedenissen hebben. Dit betekent dat u in de toekomst minder snel in een gevaarlijke situatie zult belanden. Garantie van deze soort hebben auto’s van particuliere verkopers in principe niet.
 

Nadelen:

Hogere prijzen: dealers rekenen meestal veel meer dan particuliere verkopers. Ze kunnen extra servicekosten of de garantiedekking van het bedrijf berekenen, waardoor het totale aankoopbedrag veel hoger zal zijn dan u zou verwachten.
 
Gemakkelijke afleiding: het is een veel voorkomende eigenschap van een mens om afgeleid te worden door speciale aanbiedingen en het grotere geheel uit het oog te verliezen. Misschien loopt u de garage binnen met een duidelijk beeld van wat u wilt, maar hun aanbiedingen, zoals de vakantie-uitverkoop, koopbeloningen en briljante verkooppraatjes zullen u misschien van gedachten laten veranderen en u een dure deal opleveren.
 
Opdringerige professionals: de verkoopmedewerkers in een autogarage zijn vaak erg opdringerig vergeleken met particuliere verkopers. Het belangrijkste motief van een autodealer is om bij elke autoverkoop commissie te verdienen. Verkopers dringen zich aan de klant op om de auto zo snel mogelijk te kunnen verkopen, wat soms teveel druk geeft aan de koper.
 
Geen persoonlijke informatie over het voertuig: het kopen van een voertuig bij een dealer zal u niet altijd volledige informatie over het voertuig garanderen. Aan de andere kant, als u een auto koopt bij een particulier, maakt u kennis met alle verborgen informatie over de staat van het voertuig. Dit zal u helpen een betere beslissing te nemen.
 

Onze kijk

Het lezen van onze lijst met voor- en nadelen kan ertoe leiden dat sommigen van u kiezen voor autodealers, terwijl anderen een ​​betere prijs voor een tweedehands auto belangrijker vinden dan andere dingen en daarom voor particuliere verkopers gaan. Beide soorten hebben zo hun voordelen. U zou denken dat autogarages een groter deel van de deal met u zullen delen, maar het kopen van een gebruikte auto van een particuliere verkoper heeft ook voordelen. Zelfs met al het papierwerk is het handiger om een ​​auto van een privéverkoper te kopen. Afgezien van het besparen van veel geld, is het feit dat u geen citroen (lemon) koopt en u de eigenaar persoonlijk kent behoorlijk bevredigend. Als dit de twee dingen zijn die uw hoofddoelstelling zijn, is het kopen van een auto bij een particuliere verkoper de juiste keuze. Maar als juridische bescherming, evenals service-ondersteuning, samen met kwantificeerbare auto-opties, de kenmerken zijn die u wilt, dan zullen officiële autoverkopers de beste keuze zijn voor u.
 
Om te beslissen wat de beste optie voor u is, moet u de voor- en nadelen afwegen tegen uw financiële situatie en uw gemak. Met het budget, de tijd en de auto-opties in gedachten, kunt u een perfect antwoord krijgen. Zorg er wel voor dat u uw beslissing om de transactie te doen niet in een opwelling heroverweegt.
 
27-08-2018
We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Rdwautowaarde.nl en derden plaatsen tracking-cookies om advertenties aan uw voorkeuren aan te passen. Door middel van deze tracking cookies kan uw internet gedrag worden gevolgd. Mee eens? Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. Wilt u meer informatie of wilt u alles over cookies lezen? Bekijk dan ons privacy- en cookiebeleid.
Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy