Op welke leeftijd is een auto volledig afgeschreven?

  • Controleer of de tellerstand logisch is
  • Controleer de waarde van elke auto
  • Weet wat een auto echt waard is!
  • Voorkom dat je slachtoffer wordt van tellerfraude...
  • Doe de check voor slechts € 5,95!

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Als u al langer in een auto rijdt, is de kans groot dat u op een bepaald moment te maken krijgt met het afschrijven van een auto. Is een auto niet meer van voldoende kwaliteit en kan de auto niet meer voldoende veiligheid bieden op de weg, dan dient een auto namelijk afgeschreven te worden en mag de auto dus niet meer op de weg rijden. U kunt er nu voor kiezen om uw auto uit elkaar te laten halen en de onderdelen los te verkopen of uw auto aan het sloopbedrijf te verkopen. Bent u benieuwd op welke leeftijd een auto volledig afgeschreven is? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en lees bovendien wat u kunt doen als uw auto inderdaad afgeschreven is.

 

 wanneer is auto volledig afgeschreven

 

Op welke leeftijd is een auto volledig afgeschreven: gemiddelde leeftijd

Omdat het per auto verschilt wanneer een voertuig volledig afgeschreven is, kan er enkel een gemiddelde leeftijd voor een afgeschreven auto gegeven worden. Volgens onderzoek van VWE blijkt dat auto’s gemiddeld 18,2 jaar oud zijn als de voertuigen uit elkaar worden gehaald voor de onderdelen of aan de sloop verkocht worden. Dit is een gemiddelde leeftijd, dus soms kan het voorkomen dat een auto wat ouder wordt of dat een auto juist minder mee gaat. Hoe lang een voertuig precies mee gaat voor de auto afgeschreven wordt, is afhankelijk van factoren als het merk van de auto, het type/model auto, het onderhoud dat de auto heeft gehad en het aantal kilometers op de teller van de auto (hoeveel heeft de auto gereden).  

 

Wat te doen met mijn afgeschreven auto?

Als uw auto niet meer veilig is om in te rijden en de auto afgeschreven dient te worden, zijn er verschillende dingen die u met uw oude voertuig kunt doen. In onderstaande alinea’s leest u welke oplossingen er voor uw afgeschreven auto zijn.  

 

Het verkopen van de auto aan de sloop

De meeste mensen met een afgeschreven auto kiezen ervoor om hun auto te verkopen aan de sloop. Door een auto te verkopen aan de sloop, kunt u nog een aantrekkelijke opbrengst sloopauto verdienen en bent u meteen van uw oude auto af. Wat de sloopwaarde auto precies is, is afhankelijk per voertuig. Wilt u weten wat levert mijn auto op voor u deze naar de sloop brengt, dan kunt u het beste een RDW check uitvoeren om de huidige dagwaarde van uw auto te achterhalen. De dagwaarde van uw auto is de waarde die uw auto vandaag de dag moet krijgen en moet dus dichtbij de aankoopprijs van de sloop liggen. Of uw auto wel of geen APK keuring heeft gehad, maakt niet uit voor de aankoopprijs van de sloop. De waarde auto zonder APK keuring voor het verkopen aan de sloop is namelijk hetzelfde als de waarde van de auto met APK, aangezien de auto niet meer gebruikt hoeft te worden.  

 

Het verkopen van de auto aan de autocross

Naast het verkopen van een auto aan de sloop, kunt u uw auto ook verkopen aan de autocross. Het bedrag dat u voor uw auto krijgt als u uw oude auto naar de autocross brengt, is afhankelijk van de staat van de auto, het type auto en uiteraard hoeveel de autocross voor het voertuig wil bieden met oog op budget.  

 

Het inruilen van uw auto

Het volledig afgeschreven auto inruilen is lastig, maar wordt door sommige garages wel gedaan. Ruilt u uw auto in bij de garage na volledige afschrijving auto, dan krijgt u korting op het kopen van een nieuw voertuig. Meestal krijgt u de sloopwaarde of iets minder dan dat terug voor uw oude auto.  

 

Het verkopen van losse onderdelen

Tot slot kunt u de losse onderdelen van uw auto uit het voertuig laten halen door een garage en hier wat geld mee verdienen. Vaak is het niet veel, maar u kunt er zeker nog een leuk bedrag uit halen als er enkele intacte onderdelen van goede kwaliteit in het voertuig zitten.

onderdelen verkopen

10-02-2016
Deze site maakt gebruik van cookies. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy