Wat is mijn auto waard?Voertuiggeschiedenisrapport voor tweedehands auto’s

Als u heeft besloten om een tweedehands voertuig te kopen, dient u te voorkomen dat u er een koopt die een kapotte kilometerteller, schade of geschiedenis met ongelukken heeft. Maar vrees niet, het is mogelijk om een snelle autocheck uit te voeren op onze website! Deze kenteken check geeft u toegang tot een RDW en Nationaal Autopas rapport dat al uw vragen over de autogeschiedenis, werkelijke kilometerstand en auto dagwaarde beantwoordt.

Waarom kiezen voor RDW Autowaarde?

Als u een goede koop wilt met betrekking tot een tweedehandswagen, voert u het kenteken van het voertuig in en krijgt u een grondige analyse van het verleden van de auto via een betrouwbaar overzicht van de voertuiggeschiedenis. Onze uitgebreide rapporten zijn economisch, terwijl andere vergelijkbare websites € 24,95 vragen voor dezelfde informatie.
Bij RDW Autowaarde voeren we een gedetailleerde controle uit van de geschiedenis van elke auto, waaronder:
 • Gedetailleerde autowaarde
 • Kilometerstand
 • APK en reparatiegeschiedenis
 • Schadegeschiedenis
 • Eigendomsgeschiedenis
 • RDW-keuringen

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

 

Benieuwd in de autowaarde van jouw auto? Op zoek naar antwoord op de vraag ‘wat is mijn auto waard’? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Doe de autowaarde check door het kenteken op onze website in te vullen en krijg antwoord op de vraag ‘wat is mijn auto waard?’. Door onderzoek te doen naar de waarde van je auto weet je precies waar je aan toe bent. Je krijgt inzicht in de waarde van je auto bij inruil, verkoop maar ook aankoop. Het bepalen van de RDW autowaarde heeft dus altijd niet alleen nut bij verkoop van je auto maar ook bij aankoop van een nieuwe (tweedehandse) auto. Na het doen van de autowaarde indicatie check bij de RDW weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor je nieuwe auto en tevens altijd de juiste inruil/verkoopprijs weet te vragen.

 

 

Auto kopen? Weet wat je auto waard is! wat is mijn auto waard

De RDW autowaarde tool is de manier om erachter te komen wat een auto echt waard is. De autowaarde indicatie is eenvoudig op te vragen. Op basis van het auto kenteken kun je in het RDW kentekenregister opvragen wat een auto waard is. De kentekencheck voor autowaarde is snel gedaan, je ontvangt binnen enkele seconden een gedetailleerd waarde rapport. Stel je hebt een interessante auto op het oog en doet de RDW autowaarde check, dan weet je meteen of de auto daadwerkelijk interessant is. Prijs is namelijk essentieel in het aankoopproces. De prijs is doorslaggevend omdat dit bepaald of iets een goede deal is of niet. Met een scherpe prijs koop je tevens een deel van je risico af. Je kunt dan stellen dat alles wat je onder de auto dagwaarde hebt betaald speling is voor eventuele reparaties. Heb je genoeg speling gecreëerd dan kun je geen buil vallen aan een auto met een scherpe verkoopprijs. Heb je een interessante auto gevonden dan kun je altijd nog onderhandelen. Jij weet wat de auto waard is door de waarde-check. De verkoper weet niet dat jij goed geïnformeerd bent en jij kan deze hiermee confronteren. Probeer altijd onder in de waarde range te gaan zitten. Dit bereik je door aan te geven dat de waardebepaling een lagere voertuigwaarde aangeeft (als dit zo is). Vervolgens check je de auto en ga je na of er minpunten zijn waarover je kunt ‘zeuren’. Op basis van deze minpunten (die je eigenlijk niet zo erg vindt) kun je de prijs dan naar beneden onderhandelen. Bedenk goed, wees altijd netjes in de prijsonderhandeling en realiseer je dat onderhandelen bij auto kopen hoort. Een auto kopen zonder fikse onderhandeling is onverstandig, je weet dat je dan altijd een betere deal had kunnen krijgen. Hoe meer korting, hoe beter uiteraard. Toch moet je wel netjes blijven, een goede deal maken is altijd een combinatie tussen juist onderhandelen en een stukje gunnen. Als de autoverkoper of verkopende partij je mag zal deze eerder geneigd zijn korting te verlenen dan wanneer ze je onbeschoft vinden.

 

 

Waardeverschil particulier auto kopen vs auto kopen van autobedrijf

De autowaarde check zal aangeven dat de waarde van een auto particulier lager ligt dan zakelijk. We hebben het dan over dealer en garage prijzen. Je betaald hier meer omdat je service krijgt en er, mits het bedrijf een goed imago heeft, meer op kunt vertrouwen dat de auto goed is. Je kunt de auto eventueel met afleverbeurt kopen en een nieuwe APK keuring bedingen bij aankoop. Dat een auto particulier minder waard is heeft alles te maken met het feit dat het een leek is. Er hoeft geen geld aan verdiend te worden en geen pand te worden gehuurd. De enige kosten zijn hooguit marktplaats of andere verkoopsite kosten. Particulier baseert haar prijzen op verkoopwaardes van andere aanbieders online en de uitkomst van de waarde check.

 

 

Wat is een auto waard?

De wat is mijn auto waard prijs indicatie is een auto taxatie die niet alleen handig is bij het kopen van een auto maar ook zeker bij verkoop of inruil van je eigen auto. Lees verder en kom erachter hoeveel je auto waard is bij inruil en particuliere verkoop, zie hoe je dit kunt checken.

 

 

 

Je wilt van je auto af – Verkopen of inruilen?

Je wilt van je auto af en wilt weten wat je auto waard is. Afhankelijk van of je een andere auto gaat kopen bij een autodealer, auto garagebedrijf of autohandelaar kun je inruil overwegen.  Een andere auto kopen van een particulier sluit inruil uit. De meeste particuliere autoverkopers zijn niet uit op handel maar willen simpelweg hun oude auto verkopen.

 

Waardeverschil inruil vs zelf verkopen

De auto inruilwaarde ligt altijd lager dan wanneer je je oude auto zelf particulier verkoopt. Dit is wel logisch ook, want ruil je jouw oude auto in bij een bedrijf dan moet deze hier nog op kunnen verdienen. Deze marge wordt bij inruil niet altijd verkregen op de inruilprijs, maar vaak ook op de verkoopprijs van de auto. Bij inruil kun je namelijk goed onderhandelen over de inruilprijs, maar de verkoopprijs is dan niet meer discutabel. De autodealer of handelaar neemt dan de marge op de nieuwe auto mee in de onderhandeling op inruil van jouw oude auto. Je kan dus denken een goede inruil prijs te krijgen maar in feite aan de andere kant teveel betalen voor je nieuwe auto. Een goed waardebesef is daarom van groot belang. Zorg dat je altijd weet wat een auto waard is inruil en wat de te kopen wagen daadwerkelijk waard is, zo voorkom je dat je teveel betaald. Verkoop je je oude auto particulier dan krijg je er duidelijk meer voor terug. Je krijgt weliswaar minder voor je auto dan wat de dealer ervoor zou krijgen maar ontvangt wel meer dan de inruilwaarde. Je krijgt dus meer geld voor je oude auto. Naast het voordeel dat je er meer voor krijgt kun je ook beter onderhandelen op je nieuwe auto. Een auto kopen zonder inruil heeft duidelijk effect op de prijsonderhandeling van de vraagprijs. Je kunt meer afdingen zonder inruil op je nieuwe auto, het voordeel loopt al snel op tot rond de 10%. Uiteraard is er meer dan alleen het geld, er zitten ook nadelen aan zelf een auto verkopen.

 

Nadelen auto zelf verkopen

Je auto zelf verkopen is niet alleen maar goed geld krijgen voor je auto. Het vergt ook tijd, geduld en onderhandelings-skills. Je moet er immers maar zin in hebben, vreemden over de vloer en vreemden in je auto. Kortom, er komt een hoop bij kijken. Je moet zelf een pakkende advertentie met goede foto’s maken. Komen mensen kijken dan moet je de proefrit begeleiden, onderhandelen over de prijs en de auto overschrijven op het postkantoor. Ook financieel dien je zelf de afhandeling te doen. Heeft de koper een andere bank dan jou dan duurt het mogelijk een dag voor het geld erop staat, geef de auto nooit mee voor het geld op je bank staat. Laat ze eventueel cash betalen en schrijf de auto pas over na ontvangen van het geld. Op moment dat de auto is overgeschreven ben je niet de eigenaar meer en wil de koper niet meer betalen of claimt deze betaald te hebben dan heb je een flink probleem. Als er iets is met de auto komen de nieuwe eigenaren bij jou terug. Inruilen is dus lang zo gek nog niet ondanks de lagere autowaarde.

 

 

Meer geld voor je auto – Verhoog RDW autowaarde

waarde voertuig bepalen

Wat is mijn auto waard? Het antwoord hierop is grotendeels afhankelijk van bouwjaar, tellerstand, uitvoering en onderhoudsstaat. Toch kun je los van deze factoren de RDW autowaarde bij inruil of verkoop verhogen. Dit doe je voornamelijk door de auto goed toonbaar te maken. Reinig de auto grondig en verwijder alle persoonlijke spullen. Reinig de auto van binnen en buiten, poets ruiten met Glassex en haal ook een doekje over het motorblok. Een schoon motorblok geeft de indruk dat de auto goed is, toch zegt dit weinig. Bij voorkeur maak je gebruik van de wasstraat en laat je de auto en wielkasten wassen. Laat ook een waslaag aanbrengen voor lange glans. De RDW autowaarde van je auto zal significant toenemen en de kosten van de wasstraat verdien je ruimschoots terug bij verkoop.

 

 

Auto verkopen naar waarde

Een van de belangrijkste verkooppunten voor een auto is een auto vraagprijs is die naar gelang de auto dagwaarde is. Doe dus altijd eerst een waardebepaling voordat je lukraak een auto aanbiedt. Check ook de concurrentie online zodat je weet dat je een goede prijs gaat vragen voor je auto. De vraagprijs is essentieel voor het trekken van klanten naar je advertentie. Probeer je auto daarom altijd zo goed mogelijk en realistisch mogelijk te koop te zetten. Meld gebreken om teleurstellingen te voorkomen. Volg onderstaande tips om je auto succesvol tegen de juist autowaarde bepaling te verkopen:

 • Actuele dagwaarde auto opvragen en vaststellen marktconform
 • Advertentie dient gestructureerd te zijn, taalkundig goed te zijn en te zijn voorzien van de belangrijkste autogegevens.
 • Belangrijkste RDW autogegevens:
  • Voertuig informatie
  • Tellerstand
  • Extra’s
  • APK geldigheid
 • Geef mankementen en kleine plekjes eventueel aan, niet alles hoeft.
 • Vermeld extra’s die er bij de auto zitten; bijvoorbeeld goed reservewiel.
 • Lever advertentie op met goede foto’s.

Hoewel het allemaal logisch lijkt is het wel belangrijk dit goed te doen. Kijk ook eens naar andere advertenties voor inspiratie. Benieuwd hoe de juiste waarde van een auto wordt berekend? Wij gaan het je vertellen!

 

 

Invloed ANWB/BOVAG-koerslijsten op waarde voertuig

Veel bedrijven hanteren de ANWB/BOVAG koerslijsten om de waarde van een auto te bepalen. Op basis van de waarde koerslijsten kunnen cataloguswaarde, nieuwwaarde, dagwaarde, inruilwaarde en handelsprijzen worden bepaald. Uiteraard zijn deze auto taxaties gebaseerd op gemiddelden. De RDW waarde indicatie is een taxatiebepaling die vergelijkbaar is met die van de ANWB/BOVAG. De Rijksdienst voor het Wegverkeer is de belangrijkste partij als het gaat om taxaties op basis van kenteken. Koerslijsten van BOVAG en ANWB zijn dus ook grotendeels gebaseerd op de kentekengegevens van het RDW.

 

 

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Rdwautowaarde.nl en derden plaatsen tracking-cookies om advertenties aan uw voorkeuren aan te passen. Door middel van deze tracking cookies kan uw internet gedrag worden gevolgd. Mee eens? Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. Wilt u meer informatie of wilt u alles over cookies lezen? Bekijk dan ons privacy- en cookiebeleid.
Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy